Καλωσήρθατε
στην Αιθιοπία

Αιθιοπία – Η γη της ιστορίας και της παράδοσης

Η Αιθιοπία είναι μια από τις αρχαιότερες χώρες του κόσμου και μοναδική στην Αφρική, καθώς ποτέ δεν υπήρξε αποικία. Βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής και φημίζεται για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα πανέμορφα τοπία της από τα βουνά Σιμιέν μέχρι τις λίμνες και τα φαράγγια της κοιλάδας του Ομο.

Η ιστορία της Αιθιοπίας είναι γεμάτη με βασίλεια, αυτοκράτορες και αρχαίους πολιτισμούς, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας αποτελεί έναν από τους παλαιότερους χριστιανικούς θεσμούς στον κόσμο. Η Αιθιοπία είναι επίσης γνωστή για τη γλώσσα της (αμχαρικά), τη μουσική της και τις μοναδικές της παραδόσεις, που διατηρούνται ζωντανές μέχρι σήμερα.

Η γενέτειρα του καφέ

Η Αιθιοπία θεωρείται η πατρίδα του καφέ, εκεί όπου ξεκίνησε το μαγικό αυτό ταξίδι γεύσης πριν από αιώνες. Σύμφωνα με τον θρύλο, ένας νεαρός βοσκός ονόματι Κάλντι παρατήρησε πως οι κατσίκες του γίνονταν ζωηρές αφού έτρωγαν τους καρπούς ενός συγκεκριμένου φυτού. Έτσι ανακαλύφθηκε ο καφές, που με τον καιρό έγινε κομμάτι όχι μόνο της αιθιοπικής καθημερινότητας, αλλά και ολόκληρης της παγκόσμιας κουλτούρας.

Οι καφέδες της Αιθιοπίας ξεχωρίζουν για τα πολύπλοκα αρώματα, τις φρουτώδεις νότες και τη μοναδική φυσικότητα που προκύπτει από τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας. Κάθε γουλιά από έναν αυθεντικό αιθιοπικό καφέ είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της ιστορίας του.

Η βασική ποικιλία καφέ είναι η Arabica 

Ποικιλίες

  • Heirloom (Ενδημικές/Παραδοσιακές ποικιλίες),(Δεν είναι μία μόνο ποικιλία, αλλά ένας όρος που περιγράφει τις χιλιάδες φυσικές, άγριες και ντόπιες ποικιλίες Arabica που υπάρχουν στην Αιθιοπία.)
  • Typica & Bourbon (σε μικρές ποσότητες),(Κλασικές ποικιλίες Arabica που έχουν προσαρμοστεί στο αιθιοπικό περιβάλλον σε ορισμένες περιοχές.)

Περιοχές καλλιέργειας: Sidamo, Yirgacheffe, Harar, Genika, Gesha

Γεύση

Η Arabica είναι μοναδικός, φυσικά πολύπλοκος και αρωματικός

Ιδιαιτερότητα

Ο καφές φυτρώνει σε υψόμετρα 1.500–2.200 μέτρα, γεγονός που βοηθά στην αργή ωρίμανση των καρπών και οδηγεί σε πιο σύνθετα γευστικά χαρακτηριστικά.

Οι αιθιοπικοί καφέδες χαρακτηρίζονται από λουλουδένιες, φρουτώδεις και εσπεριδοειδείς νότες, που τους κάνουν ξεχωριστούς και αγαπητούς στους λάτρεις του speciality coffee.

Sidamo

Yirgacheffe

Harar

Gesha